Monografija 65 godina

Uz obilježavanje 65. obljetnice zajedničkog druženja i rada Društva građevinskih inženjera Rijeka tiskana je i prigodna monografija koju je uredila i pripremila riječka publicistica i lektorica Jadranka Bota.

Ilustracija: rijecani.com

Knjiga započinje posebno zahvalom svima onima koji su pomogli da se od zaborava spase sjećanja što su godinama bila sastavni dio grada Rijeke jer je već i sama nakana pobudila mnogo pozitivnih poticaja, odobravanja i suradnje. Posebno je istaknut Hrvatski zavod za zapošljavanje koji je kroz sufinanciranje javnog rada pružio nemali doprinos, potom djelatnici Državnog arhiva Rijeka koji su spremno priložili stare dokumente, ali i kreatori web-stranice Riječani.com koji su ustupili stare fotografije Rijeke te svi članovi Društva i njihove tvrtke koji su podijelili zajednička sjećanja, fotografije iz zajedničkih albuma te fotografije iz službenih arhiva pojedinih tvrtki.

Slijedi riječ predsjednika Društva Dragana Blaževića, dipl. ing. građ., koji je posebno zahvalio svima onima koji su se svojedobno odlučili zajednički povezati unatoč svakodnevnim obvezama na gradilištima, u projektantskim uredima i pogonima u Rijeci i diljem Hrvatske. Uslijedile su potom godine predanog rada na okupljanju, interesnom druženju, skupovima, putovanjima i nebrojenim dogovorima. Predsjednik je ujedno iskoristio prigodu kako bi se posebno zahvalio Jurju Muževiću, dipl. ing. građ., dugogodišnjem članu, predsjedniku i tajniku Društva, ali i neumornom skupljaču dokumenata, slika i novinskih isječaka bez čijeg bi doprinosa ova monografija bila gotovo nemoguća.

Nekoliko podataka o knjizi:

Naslov: Monografija 65 godina.
Autor: Jadranka Bota.
Izdavač: Društvo građevinskih inženjera Rijeka.
Za izdavača: Dragan Blažević.
Fotografije: arhiv Društva i članova, Sanjin Mačar, Riječani.com, Državni arhiv Rijeke
i arhivi tvrtki Strabag, GP Krk, ZZ Gradin i Institut IGH Rijeka.
Grafičko oblikovanje: Sanjin Mačar.
Naklada: 500 primjeraka.
Format: A4 (21,5 cm), str. 72 sa slikama u boji.
Rijeka, 2013