Gdje se kupati u gradu Rijeci

Stanovnici grada na Rječini, a i svi posjetitelji koji se požele okupati u našem gradu evo nekoliko lokacija koje bi vas mogle interesirati i biti vam putokaz do ljetnog uživanja na moru i uz more.

Dio plaže ‘Ploče’ ispod bazena na Kantridi (foto: Rijecani.com)

S obzirom na svoj položaj, grad Rijeka uživanje u ljetnim radostima odnosno kupanju, sunčanju i svime što ide uz to, nudi na svome krajnjem istočnom i zapadnom području gdje su se smjestile redom plaže: Preluk, S zavoj, Akademija, Uvala Kostanj, Lungo mare, Skalete, Bivio, Razbojna, Ploče, Vila Nora, Igralište i Brgudi na zapadu…

Ilustracija: Rijecani.com

…a na istoku: Križić, Sablićevo, Vila Olga, Park hotel, Glavanovo, Srebrena, Ružićevo i Grčevo. Duž riječke obale od Bivija do Pećina vozi gradski autobus linije broj 1, a i nedaleko večine plaža postoji parking pa možete i osobnim automobilom do omiljene destinacije.

Ilustracija: Rijecani.com

Plaže Ploče (ispod bazenskog kompleksa na Kantridi) i Kostanj (plaža u Uvali Kostanj prilagođena potrebama osoba s invaliditetom) vlasnice su plave zastave što dokazuje da je na tim plažama more izvrsne kakvoće, a plaže pružaju sve što vam treba da bi uživali u sunčanju, kupanju i ostalim morskim aktivnostima.

Plaža Skalete, Kostabela (foto: TZ grada Rijeke)

Osim morskih aktivnosti tu su još i ostale vrste rekreacije kao naprimjer tenis, stolni tenis, vaterpolo… a sve vam to, između ostalih, pruža plaža Skalete koja ima i tobogan za one koji vole otklizati u more. Svim ljubiteljima odbojke na pijesku predlažemo da posjete plažu Ploče.

Što se tiče ostalih aktivnosti poput šetnje uz more ili možda večernji izlazak, sve to također pružaju neke od riječkih plaža.

Evo još korisnih informacija sa fotografijama u PDF formatu: